Архив 2013/2014 начало

В СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ бе отбелязан 24 май – Денят на българската просвета и култура и празник на славянската писменост.

Проведе се ученически концерт, както  и множество прояви, свързани с празника на буквите. Директорът на училището връчи грамоти и награди на проявени ученици и учители през учебната 2013/2014 година.

IMG_5312 IMG_5296 IMG_5323Цялата галерия от тържеството можете да видите ТУК.

***

Учениците от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”

отбелязяха 22 април- деня на планетата Земя.

22 април е Световен ден на планетата Земя и приобщава хората към идеята за опазване на околната среда, като спомага за промяна в ценностната система и приоритетите на цяло едно поколение.

По случай деня на Земята в училището ни бяха планирани редица инициативи, които се реализираха успешно. Те бяха групирани идейно в три аспекта.

1. Есе на екологична тема.

2. Мултимедийни филми и презентации, които бяха посветени на природата и опазването на околната среда.

3. Рисунка на тема – „Планетата Земя – Наш дом”.

Участие взеха учениците от цялото училище, а творческите си умения и въображение показаха   децата от СИП „Технолотии” и СИП ”Изобразително изкуство”, като превърнаха отпадъците в нещо красиво и забавно. 

На самия ден бе подготвена занимателна викторина, при която всички имаха възможност да демонстрират знанията си за природата.

Кулминационният момент настъпи при представянето на еко ревюто, на което бяха демонстрирани много красиви облекла, изработени от екологични материали. Участниците показаха, че с отпадъчни продукти могат да бъдат изработени неповторими, предизвикателни и атрактивни неща. По моден подиум дефилираха ученици от 1 до 8 клас, които бяха буйно аплодирани от своите съученици, учители и родители.

За доброто настроение се погрижиха и учениците от СИП „Народно пеене” към училището, които бяха подготвили тематично подбрани песни и показаха завидни певчески умения.

И тази година училището не изневери на традицията си и програмата завърши със засаждане на дърво в училищния двор.

Стремежът ни е всички тези инициативи да се превърнат в ежедневие за всички нас, за да превърнем в действия девиза ни: „Мисли глобално, действай локално!”

Класации от конкурса можете да видите ТУК.

 DSC07924

Благодарим на всички участници!

 Цялата галерия от празника можете да разгледате от ТУК.

* * *

Наши ученици с изява в НДК

Групата по Хореография към СОУ „Св. Св. Кирил и Методии“ , с. Брезница представиха танцът „Нямо хоро“ и „Тропанското“ на Национален конкурс по фолклорни танци, който се проведе на 12.04.2014 /събота/ в НДК, зала 3,  гр. София.

За невероятното си изпълнение, групата спечели II място с парична награда от 600 лв., както и симпатиите на всички присъстващи в залата. Наградата бе връчена лично от председателя на конкурса Есил Дюран.

Честито  и успех във всяко следващо начинание!

* * *

Нашето училище участва в Областен кръг на Националната олимпиада по Информационни технологии, която се проведе на 09.03.2014г. в гр. Благоевград.

След усилена подготовка наши ученици от 6 клас успяха да извоюват предложение за Национален кръг. Това са:

Юсеин Юсуф Шабу, Саид Мехмед Мерсимов – VІ клас, с техният проект в категория  Мултимедия – Представи си …

Честито на победителите и достойно представяне на нашето училище на Национален кръг!

Резултати от всички проведени олимпиади през учебната 2013/2014 година можете да видите ТУК.

* * *

Наши ученици взеха участие в Четвърти конкурс за млади изпълнители „Звезди в Радиото“ – 2014 г. под ръководството на г-н Исмаил Даракчи.

НАГРАДИ НА НХГ „СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” БЛАГОЕВГРАД

ЗА ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ ПОЛУЧИ:

Айсел Исмаил Пенд – с. Брезница, общ. Гоце Делчев, 6 клас,

НАГРАДИ НА РАДИО БЛАГОЕВГРАД

ЗА ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ ПОЛУЧИ:

Салие Мустафа Кальор – с. Брезница, общ. Гоце Делчев, 6 клас.

Да им честитим и да им пожелаем успех във всяко следващо начинание!

 * * *

На 15.03.2014 год.  се проведе областен кръг на Национално състезание IT Знайко.

Сред участниците, които са класирани на областния кръг и получават право на участие на национален кръг са:

Адиле Исмаил Качангар – 6а клас;

Благой Георгиев Спасов – 6а клас;

Националният кръг на състезанието по информационни технологии IT Знайко+ (5 – 7 клас) ще се проведе на 9, 10 и 11 май 2014 г. в Туристически учебен център „Момина крепост“, гр. Велико Търново

Пожелаваме им успешно представяне!

 * * *

Първокласниците ни вече са грамотни

В СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с.Бразница се проведе Празника на буквите.
Това дългоочаквано събитие събра  гости от няколко поколения – братчета и сестрички на първокласниците, техните родители и разбира се – баби и дядовци, които са безценен помощник на малките палавници в наши дни. Гости на празника бяха и представители на училищното ръководство, учители от начален и прогимназиален етап в училището, учители от детски градини.
Най-развълнувани бяха първокласниците. Облечени в народни носии и като приказни герои, те превърнаха празника в истински спектакъл. Талантът им възхити присъстващите, но най-важни бяха знанията, които учениците показаха. С гора от ръце те посрещаха въпросите на своите учителки. Показаха, че могат да четат и пишат.

* * *

Галерия Тържество по случай 100 годишнината от създаването на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“,

с. Брезница“ ТУК.

 * * *

Share