Музика

Учебната 2015/2016 година

Диплом Мустафа- Звезди в радиото 2016ОТНОВО УСПЕХ В ШЕСТИЯ КОНКУРС ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ
„ЗВЕЗДИ В РАДИОТО – 2016”
ГР. БЛАГОЕВГРАД

Мустафа Черкез от V клас получи една от специалните награди в раздел „Фолклор“ на БНР-Радио Благоевград. Наградата е професионален звукозапис в Музикално-продуцентски комплекс на Радио Благоевград.

Повече информация тук

***

5556-800-0Министерството на образованието и науката подари на всички участници в Детската Евровизия 2015 г. диск със студиен запис на „Излел е Дельо Хайдутин“.

Емблематичната родопска песента се изпълнява от 12-годишната Фатме Кальор от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Брезница, община Гоце Делчев, област Благоевград. На петото юбилейно издание „Звезди в радиото“, организирано през април т.г от БНР – Радио Благоевград, Фатме спря дъха на жури и публика с брилянтната си  интерпретация на „Излел е Дельо Хайдутин“.

Повече информация:  http://www.mon.bg/?go=news&p=detail&newsId=1408

***********************************************

Учебната 2014/2015 година

ПОРЕДЕН УСПЕХ В ПЕТИЯ КОНКУРС ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ
„ЗВЕЗДИ В РАДИОТО – 2015”
ГР. БЛАГОЕВГРАД

На 28.03.2015 година Фатме Кальор, ученичка от V клас, взе участие в Петия конкурс за млади таланти. След изпълнение на песните „Излел е Дельо хайдутин” и „Свирчица, жално свиреше”, в направление „Фолклор”, Фатме е класирана на първо място. Наградата, която е песен продуцирана от БНР- Радио Благоевград, Диплом и професионален звукозапис в Музикално- продуценски комплекс на Радио Благоевград, ще бъде връчена на гала концерт на 27.04.2015 година в гр.Благоевград.
Това е повод за гордост за цялото училище и на нейния преподавател по музика г-н Исмаил Даракчи, под чието ръководство се подготви Фатме.

******************************************************

Учебната 2013/2014 година

Участие в първи фестивал на детското и ученическо творчество

„ Пролет в Неврокоп“  в град Гоце Делчев

Училището представиха Фатме Кальор – ІV клас, Умея Капанък – VІклас, Фатме Буковян – VІІІклас, Денис Иброш – Хклас, Ахмед Буковян – Хклас, Исмаил Хаджи – ХІІ клас.

І фестивал Г.Д.

* * *

Наши ученици с изява в

НДК

Групата по Хореография към СОУ „Св. Св. Кирил и Методии“ , с. Брезница представиха танцът „Нямо хоро“ и „Тропанското“ на Национален конкурс по фолклорни танци, който се проведе на 12.04.2014 /събота/ в НДК, зала 3,  гр. София. 

За невероятното си изпълнение, групата спечели II място с парична награда от 600 лв., както и симпатиите на всички присъстващи в залата. Наградата бе връчена лично от председателя на конкурса Есил Дюран.

гр. София

* * *

Наши ученици взеха участие в Четвърти конкурс за

млади изпълнители „Звезди в Радиото“ – 2014 г.

под ръководството на г-н Исмаил Даракчи.

НАГРАДИ НА НХГ „СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” БЛАГОЕВГРАД

ЗА ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ ПОЛУЧИ:

Айсел Пенд – с. Брезница, общ. Гоце Делчев, 6 клас

звезди в радиото звезди в радиото 1

НАГРАДИ НА РАДИО БЛАГОЕВГРАД

ЗА ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ ПОЛУЧИ:

Салие Кальор – с. Брезница, общ. Гоце Делчев, 6 клас.

Share

Вашият коментар